Seminar over de Taskforce on Nature-related Financial Disclosures

01-06-2023

Het Wereldnatuurfonds, Nederlandse Vereniging van Banken, Rabobank en Deloitte organiseren op woensdag 28 juni van 09.00-14.00 uur (incl. lunch) een seminar over de Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD). Locatie: het kantoor van WNF in Zeist. De focus van het seminar ligt op hoe bedrijven de TNFD kunnen implementeren en tegelijkertijd de rapportagebehoeften met betrekking tot natuur kunnen ondersteunen.

 

Wat is de TNFD?

De TNFD ontwikkelt een raamwerk dat bedrijven en financiële instellingen kunnen gebruiken om te acteren, managen en communiceren over de risico’s en kansen die verband houden met hun eigen impact en afhankelijkheid van de natuur. Dit kan helpen om hun interactie met de natuur te begrijpen. Financiële instellingen zullen aan hun klanten (bedrijven) gaan vragen welke impact zij hebben op de natuur en biodiversiteit met hun activiteiten. Om mee te gaan in dit momentum is nu actie nodig.

Waarom is het nog meer relevant?

 

Rechtstreeks contact met vertegenwoordigers uit de financiële sector

Financiële instellingen gaan steeds meer op natuurimpact acteren, wat bedrijven kansen biedt in de relatie die zij hebben met een financiële instelling. Tijdens het seminar gaan we in kleine groepjes uiteen, zodat bedrijven en financiële partijen rechtstreeks met elkaar in dialoog gaan.

Al meer dan 130 bedrijven wereldwijd hebben het TNFD-framework getest, van die lessen kunnen bedrijven veel leren, ook tijdens het seminar zijn bedrijven aanwezig die bij die 130 voorlopers horen.

TNFD sluit (gedeeltelijk) aan bij andere (verplichte) wet- en regelgeving, zoals voor grote ondernemingen de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de onderliggende European Sustainability Reporting Standards (ESRS'en). CSRD geldt vanaf 2025 voor alle grote ondernemingen, dit vraagt ons om op tijd te beginnen en te investeren in deskundigheid en capaciteit. Het biedt ook veel kansen, mede daarom is het interessant om dit seminar bij te wonen.

 

Aanmelden voor het seminar kan door een e-mail te sturen aan Stefanie Prandi van Deloitte, of te bellen naar 06 31 02 39 97.

 

Leestip: blog van Arcadis waarom het in het bedrijfsbelang is om natuurlijk kapitaal te beschermen: Why every boardroom needs a Nature and Biodiversity Champion at the table.