MKBdoet

23-09-2022

Minder praten, sneller leren. Dat is het motto van MKBdoet, het innovatie programma robotica waarin ondernemende vakmensen op gang geholpen worden met een unieke combinatie van denken en doen.

 

MKBdoet biedt bedrijven de kans om praktisch te vernieuwen onder begeleiding van onder andere RoboHouse en TNO. Hoe kun je robotica en technologie inzetten zonder vast te lopen in gepraat en gedenk, bijvoorbeeld bij het onderhoud van complexe machines? Of voor het oplossen van storingen?

 

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

 1. Demodagen
  Demonstraties en verhalen van ‘Robot influencers’ - echte doeners die geslaagd en eigenhandig met technologie bezig zijn geweest - die vertellen over alle voors en tegens van toegepaste robotica.
   
 2. Kennissprints
  Groepen van ondernemers vergaren in korte tijd kennis over een thema, onderling en in workshops met theoretische experts en ondernemers uit de praktijk.
   
 3. Actieplannen
  Workshops over technologie, waarin engineers hulp bieden bij het vaststellen van problemen, keuze voor in te zetten technologie, conceptualiseren van oplossingen en toetsen op haalbaarheid.

Kijk voor meer info over het programma op https://robohouse.nl/mkbdoet/ of neem contact op met Jesse Schreurs om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor jouw onderneming of branchevereniging.

 

MKBdoet is een programma van MKB-Nederland, TNO, Robohouse en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Mede gefinancierd in het kader van de respons van de Europese Unie op de covid-19-pandemie.