Campagne Toekomstcheck gestart - doe mee!

01-12-2021

Na ruim anderhalf jaar onzekerheid leek de Nederlandse economie weer in de lift te zitten. Helaas is de actualiteit dat er wéér coronamaatregelen zijn die ondernemers opnieuw raken. Veel bedrijven en ondernemers hadden en hebben vooral één zorg: het bedrijf overeind houden. Nadenken over de lange termijn schiet er bij velen bij in. Het is belangrijk om nu toch ook het vizier op de toekomst te richten. Daarbij is goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario's van groot belang. Daarom hebben VNO-NCW en MKB-Nederland samen met ondernemers de Toekomstcheck ontwikkeld.
Daarnaast wordt samengewerkt met De Nederlandse Schuldhulproute/Geldfit zodat brancheorganisaties leden met geldzorgen of hun werknemers gemakkelijk door kunnen verwijzen naar hulpverlening.

 

Wat biedt Detoekomstcheck.nl ondernemers?

  • snel inzicht in de liquiditeit van het bedrijf nu en in de komende twaalf maanden;
  • een indicatie van de financiële liquiditeit in verschillende scenario's;
  • alles overzichtelijk in één persoonlijk dashboard;
  • direct tips bij de relevante scenario’s;
  • doorverwijzing voor persoonlijke begeleiding naar het Ondernemersklankbord.
     

Voor wie is de Toekomstcheck bedoeld?

De Toekomstcheck is vooral bedoeld voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Vaak zijn zij de hele dag druk met hun zaak en werken ze sterk gedreven vanuit professie.

 

Direct naar de Toekomstcheck

 

 

Toolkit voor brancheorganisaties

Voor brancheorganisaties en regionale ondernemersverenigingen is er een gratis digitale toolkit met communicatiemiddelen beschikbaar.
Zo kunt u gemakkelijk uw leden in de achterban voorlichten.
In de toolkit vindt u bijvoorbeeld video's, banners, teksten en beelden voor een digitale nieuwsbrief, socialmediaberichten, een persbericht en animatie.

 

Bekijk de toolkit

 

 

Samen met brancheorganisaties

Brancheorganisaties die al meedoen aan deze campagne zijn BOVAG, KHN, CLC Vecta, Provoet, Vakcentrum, KNV, VAN Kansspelen, NSV, VvKR, ANVR, HISWA Recron, ANKO, Dibevo, NOA, BNA, KNS, Adfiz, NBOV, VvTP en NRTO

 

Aanmelden voor de campagne

Wilt u ook meedoen en gebruik maken van deze toolkit?
Stuur dan een e-mail met uw verzoek aan Wayra Kowsoleea, projectleider bij MKB-Nederland.
We houden graag zicht op welke brancheorganisaties de toolkit gebruiken.

 

Achtergrondinformatie

De campagne Blik op de toekomst, met perspectief vooruit maakt deel uit van een gezamenlijk project met het Ondernemersklankbord en de Kamer van Koophandel.
Dit project wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.