De mbo-studenten van nu zijn de vakmensen van morgen, essentieel voor bedrijfsleven en samenleving. Belangrijk is dat zij kunnen rekenen op een fijne eerste kennismaking met de arbeidsmarkt. Daarom doen VNO-NCW en MKB-Nederland, net als.het ministerie van OCW, de MBO Raad en SBB, mee aan het Stagepact om stages voor mbo-studenten nóg beter te maken.
Ondernemend Nederland staat voor een serieuze uitdaging nu het verbod op productie, toepassing en lozing van PFAS dichterbij komt. VNO-NCW en MKB-Nederland voeren ter ondersteuning van branches en haar leden het actieprogramma PFAS uit, samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Nederland stond aan de wieg van de Kaderrichtlijn Water (KRW 2000). Alle lidstaten moeten nu zorgen voor chemisch schoon en ecologisch gezond water. VNO-NCW en MKB-Nederland voeren ter ondersteuning van branches en haar leden het actieprogramma chemische stoffen KRW uit, samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
VNO-NCW en MKB-Nederland zijn een door het ministerie van EZK gesubsidieerd ondersteuningsprogramma gestart om netcongestie terug te dringen én dat ondernemers hierbij betrekt en ondersteunt.
Om de cyberweerbaarheid van ondernemers te verhogen hebben we samen met IVBB het platform Samen Digitaal Veilig in het leven geroepen. Het platform richt zich op de ondernemer, de werknemer en de IT-leverancier.
VNO-NCW en MKB-Nederland zetten zich met het programma MKB Toegankelijk in om de toegankelijkheid van mkb-bedrijven te verbeteren voor mensen met een beperking.
Er is winst te behalen voor ondernemers die aan de slag gaan met energiebesparing. DEB.nl wil de ondernemer op een heel praktische manier hierbij ondersteunen.
Veel ondernemers hebben moeite om financieel de regie te houden. Op zoek naar hulp moeten ze zich maar net een weg weten te banen door het woud van regelingen en instanties. De campagne Geldzorgen de baas helpt.
'Loondoorbetaling bij ziekte, daar word je beter van'. Een voorlichtingscampagne voor werkgevers over de gevolgen van langdurig ziekteverzuim.
Voor branche- en ondernemersorganisaties die hun leden willen informeren over de Omgevingswet is een communicatietoolkit beschikbaar.
Het programma is gericht op het verbeteren van het inkoopproces en de dialoog en samenwerking tussen overheden en ondernemers.
Het project kinderrechten wil bedrijven bewust te maken van mogelijke vormen van kinderarbeid in de keten en hen aanzetten tot actie.
Ondernemers die gebruik maken van digitale mogelijkheden groeien sneller, zijn winstgevender en werken efficiënter dan ondernemers die dat niet doen. Daarom ondersteunt Mijn Digitale Zaak ondernemers die digitaler willen gaan werken.
MKBdoet, het innovatieprogramma robotica, biedt bedrijven de kans om praktisch te vernieuwen onder begeleiding van RoboHouse en TNO.
Voor een goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario's is de Toekomstcheck ontwikkeld.
Op 1 januari 2021 is de RVU-vrijstelling in werking getreden waarmee werkgevers en werknemers afspraken kunnen maken over eerder stoppen met werken.
Via het MKB Ondernemerspanel kun je je stem laten horen over nieuwe wet- en regelgeving en actuele ondernemerschapsthema's.