Meer impact maken met vrijwillige inzet medewerkers

16-09-2021

Om het bedrijven eenvoudiger te maken om ‘goed te doen’ met de vrijwillige inzet van medewerkers, zijn VNO-NCW en MKB-Nederland een samenwerking gestart met de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) in de community Good Busy.

 

Ondersteuning

Steeds meer ondernemers willen met de vrijwillige inzet van hun medewerkers bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals eenzaamheid, schulden of armoede, maar weten niet altijd hoe ze dat het beste kunnen doen. Good Busy ondersteunt hen daarbij met een community en een toolkit.

 

Twee vliegen in een klap

'De maatschappelijke betrokkenheid van mkb-bedrijven is al groot', zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland, die de toolkit Good Busy vandaag in ontvangst nam in Rotterdam. 'Met de vrijwillige inzet van medewerkers slaan ondernemers twee vliegen in één klap: ze doen het goede én vergroten de betrokkenheid van hun collega’s bij het bedrijf. Onderzoek laat zien dat bedrijven die met hun medewerkers aan vrijwilligerswerk doen, veel minder verloop hebben. Juist in deze tijd en in deze krappe arbeidsmarkt is het dus goed je daarvoor in te zetten.'

 

Past bij nieuwe koers

'De vrijwillige inzet van medewerkers past uitstekend bij onze nieuwe koers, ondernemen voor brede welvaart', zegt Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter . 'Ondernemers kunnen en willen graag een bijdrage leveren aan de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd en dat blijkt ook. Een ruime meerderheid van 65 procent van de bedrijven geeft medewerkers al de mogelijkheid om binnen werktijd vrijwilligerswerk te doen. Door de samenwerking met Good Busy willen we eraan bijdragen dat dat werk nog meer impact heeft.'

 

Community van bedrijven

Via de Good Busy community biedt NOV bedrijven kennis, inspiratie en actie om hen te ondersteunen bij de vrijwillige inzet van hun medewerkers.

 

Meer informatie over de community Good Busy en de toolkits is hier te vinden.