‘Intrekken thuiswerkadvies is welkom’

17-06-2021

Het zou voor veel bedrijven én medewerkers goed nieuws zijn als het kabinet het thuiswerkadvies aanpast en mensen na lange tijd dus weer – indien mogelijk – naar kantoor kunnen. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op het voornemen van het kabinet om het thuiswerkadvies per 26 juni in te trekken.

 

Beperkingen thuis

Hoewel het thuiswerken over het algemeen vrij goed gaat en de meeste mensen en bedrijven er inmiddels aan gewend zijn, heeft het ook zeker zijn beperkingen, aldus de ondernemingsorganisaties. Mensen missen het sociale contact, bepaalde werkzaamheden zijn lastiger op afstand, en lang niet iedereen heeft een goede werkplek thuis. ‘Voor al die mensen en situaties zal het een zegen zijn dat er weer meer mogelijk wordt.’

 

Opbouwen terugkeer

VNO-NCW en MKB-Nederland verwachten niet dat alle bedrijven in één klap weer volledig overschakelen naar werken op kantoor, te meer omdat de 1,5 meter afstand nog steeds geldt. Het ligt meer voor de hand dat bedrijven (eerst) groepen medewerkers weer naar kantoor laten komen. Voor zover nog nodig zullen kantoren en bedrijven aanpassingen moeten doen om op 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen werken.

 

Voordelen behouden

Ondanks dat veel mensen het na ruim een jaar echt wel zat zijn, zien velen toch ook de voordelen van thuiswerken , zoals minder drukte op de weg. De ondernemingsorganisaties gaan ervan uit dat bedrijven en medewerkers die voordelen blijvend zullen benutten, en dat meer mensen met enige regelmaat thuis zullen werken dan voor corona het geval was.