European Company Sport Games gaan van start op Papendal

14-06-2022

Van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni vinden de European Company Sport Games (ECSG) plaats in de provincie Gelderland. Tijdens het grootste meerdaagse bedrijfssport evenement van Europa, gaan ruim 3200 deelnemers uit 15 verschillende landen met elkaar de strijd aan in 21 verschillende sporten. ‘Van voetbal tot tafeltennis en van darten tot atletiek: de ECSG biedt iedere sporter het podium om op zijn of haar niveau te presteren’.
Op vrijdag 24 juni spreekt Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander de sporters toe, via speciale live-verbinding met het event. Hier zal hij tevens in gesprek gaan met de secretaris van de European Federation of Company Sports, Musa Lami.

 

Zes Gelderse sportlocaties

Na 45 jaar komen de ‘Olympische spelen voor de bedrijfssport’ weer terug naar Nederland. De allereerste editie van de ECSG vond in 1977 plaats in Eindhoven, op initiatief van Philips. Sindsdien wordt het evenement iedere twee jaar georganiseerd in een andere Europese stad. Het unieke aan de editie van 2022 is dat het evenement voor het eerst op meerdere plekken wordt gehouden. Naast Topsportcentrum Papendal wordt er gesport in Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Ede en in de Achterhoek. Zo kunt u als liefhebber op meerdere plekken door heel Gelderland terecht, om dit evenement van dichtbij mee te maken. Tijdens de ECSG wordt ook de Veluwewalk georganiseerd, waarbij het publiek kan genieten van een wandeltocht door de prachtige natuur in de omgeving van Veluwe en Papendal.

 

Vitaliteit op de werkvloer

Ondernemersorganisatie VNO-NCW is een van de medeorganisatoren van de ECSG. Zij zetten zich al jaren in voor het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer en zijn samen met MKB-Nederland een programma gestart - Vitaal Bedrijf - om ondernemers hierbij te helpen.
De ECSG levert hieraan een grote bijdrage, beaamt ook voorzitter Ingrid Thijssen: “Zeker tijdens de afgelopen coronajaren hebben we allemaal kunnen zien hoe belangrijk een goede mentale en fysieke gesteldheid is voor de gezondheid. En dit geldt ook op de werkvloer. Ik zie om mij heen steeds meer ondernemers die hiermee aan de slag gaan en medewerkers stimuleren om meer te bewegen. Fantastisch om te zien. De European Company Sport Games geven een extra zetje aan deze ontwikkeling. Niet alleen in Nederland, maar door heel Europa”.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het event en de verschillende sportlocaties? Alle informatie is te vinden op www.ecsgarnhem2022.com.

 

 

Lees meer over