Tada! Dit is de kersverse VNO-NCW Midden voorzitter (en dit is ie van plan)

17-05-2019

Met techniek kun je alle kanten op. Dat is de boodschap van de succesvolle Techniekdag, die we als VNO-NCW Midden vier keer per jaar organiseren met onderwijsinstellingen, bedrijven en gemeenten. Zo’n 10.000 (jonge) bezoekers gaan aan de slag met laboratoriumproeven, ervaren wat virtual reality is, of besturen kraanmachines. Doel is om jongeren enthousiast te maken voor techniekopleidingen. Het concept is inmiddels ook overgeslagen naar grensgemeente Bocholt in Duitsland. Het is een klein voorbeeld van waarvoor ik mij de afgelopen zes jaar binnen VNO-NCW Midden in meerdere posities heb mogen inzetten. Eerst als regiovoorzitter, de laatste jaren ook als provincievoorzitter en nu vanuit mijn nieuwe rol als voorzitter van de regionale vereniging voor vier provincies.

 

Goed ondernemersklimaat 

De komende jaren wil ik werken aan een goed ondernemersklimaat waarin werkgevers hun kennis delen. We willen continu blijven kijken wat de toegevoegde waarde is van onze vereniging in een veranderende wereld. Meer input halen bij de leden. Wat speelt er bij hen? Waar maken zij zich zorgen over? Ik geloof dat wanneer je wilt, en je het samen doet, er heel veel mogelijk is.

 

Aandacht van Den Haag 

In Den Haag wil ik nog beter onze stem laten horen. Te vaak ligt de focus op de Randstad, terwijl onze regio toch echt het centrum van het land is. Wist u bijvoorbeeld dat Gelderland al járenlang de sterkste economische regio van Nederland is? Dat is onder meer te danken aan de hoogwaardige technische maakindustrie in de Achterhoek en kennisinstellingen zoals Wageningen University. De nabije ligging van Duitsland biedt mooie exportkansen.

 

Maatschappelijke betrokkenheid vergroten

Goed ondernemerschap betekent voor mij ook: maatschappelijke betrokkenheid. Zorgen dat iedereen in de regio goed kan wonen en werken. Verbinden, met andere partijen in de maatschappij in contact komen en gezamenlijke doelen nastreven. Of dat nou gaat om techniek, of inclusiviteit op de arbeidsmarkt, waar ik me als directeur van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor mee bezig houd. Vanuit mijn overtuiging dat iedereen in de samenleving moet kunnen meedoen. Het is een eer en een genoegen om vanuit de rol van nieuwe voorzitter van VNO-NCW Midden hier verdere invulling aan te geven.

 

Marcel Hielkema

Voorzitter VNO-NCW Midden