Audrey Keukens: juist nú, kijk vooruit!

20-11-2020

We staan tot ons middel in de corona-problemen. Bedrijfstakken krijgen zware klappen te verwerken en iedereen zoekt naar acute oplossingen. Ik ben dan ook blij met de extra overheidshulp voor bedrijven. De aanpassingen in het derde corona-steunpakket zijn een goede stap om lijdende ondernemers met meer maatwerk door de crisis te loodsen. En samen met lokale en regionale overheden proberen we de werkgelegenheid in de regio te behouden.

 

Overal vooruit

Juist in deze tijd roep ik iedereen op om vooral vooruit te kijken. Gelukkig zie ik daar overal om heen voorbeelden van. Neem nou het consortium van bedrijven dat op initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland een plan heeft gemaakt om op diverse plaatsen in Nederland snelteststraten te openen. Ook in onze regio.

 

Perspectief bieden 

Ook veel gemeenten in ons werkgebied bieden perspectief. Zo kondigde de burgemeester van Amsterdam onlangs aan miljoenen te gaan investeren in een jubileumprogramma voor de 750-ste verjaardag van de hoofdstad in 2025. Het is goed dat Amsterdam perspectief biedt aan ondernemers in de stad die nu al kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze plannen.

 

Herstel van de economie 

Rotterdam presenteerde al wat langer geleden het investeringsprogramma ‘Rotterdam sterker door’, waarvoor honderden miljoenen zijn uitgetrokken. Ook dit programma is gericht op herstel van de economie en is in samenwerking met belanghebbenden, waaronder het bedrijfsleven, tot stand gekomen. 

 

Samen optrekken 

Het bedrijfsleven blijft aan het kabinet vragen perspectief te bieden, maar blijkbaar is dat in dit stadium van de coronacrisis moeilijk. Gelukkig lukt het in de regio wel. Overheid en bedrijfsleven trekken samen op, hebben visie en lef om te investeren in de toekomst. Want juist nú moet je vooruit kijken!

 

Audrey Keukens,
voorzitter VNO-NCW West